İçeriğe geç
oyunmerkezi.OYUNCULARIN BULUŞMA NOKTASI
OyunMerkezi > Donanım ve Teknik Destek > Oyun Hataları ve Teknik Destek / Oyun Açılmıyor veya Çöküyor: Yardım Konusuna Hangi Bilgiler Yazılmalı?

Oyun Açılmıyor veya Çöküyor: Yardım Konusuna Hangi Bilgiler Yazılmalı?

Yanıtla

Konu araçları Görüntüleme biçimleri
Eski Dün, 21:04   #1
DurumuForumcu çevrimdışıÇevrim Dışı
Forumcu
Yönetici
Üyelik05.10.2026
Mesajlar36
Varsayılan Oyun Açılmıyor veya Çöküyor: Yardım Konusuna Hangi Bilgiler Yazılmalı?

Bir hatayı çözmenin en hızlı başlangıcı, hatayı açık anlatmaktır. “Oyun bozuk” yerine ne zaman ve nasıl sorun yaşadığını yazarsan diğer üyeler tahmin yürütmek yerine ilgili noktaya odaklanabilir.

Kopyalayıp doldurabileceğin şablon
• Oyun, mağaza/başlatıcı ve sürüm:
• İşletim sistemi, işlemci, ekran kartı ve RAM:
• Sorun ne zaman oluşuyor: başlatmada, yüklemede veya oyun içinde?
• Hata mesajının tam metni:
• Sorun öncesindeki son değişiklik:
• Denediğin çözümler ve her birinin sonucu:

Önce güvenli temel kontroller
Bilgisayarı yeniden başlat, oyun ve başlatıcının resmî durum/duyuru sayfasına bak, yeterli depolama olduğunu kontrol et. Dosya doğrulamasını mağazanın kendi aracıyla yap. Sürücü güncellemesi gerekiyorsa donanım üreticisinin resmî kaynağını kullan. Yeniden kurulumdan önce önemli kayıtlarını koru.

Her denemeyi ayrı kaydet
Bir ayar değişikliğinden sonra aynı hatanın tekrar oluşup oluşmadığına bak. Bütün seçenekleri aynı anda değiştirmek, çözüm bulunursa sebebini anlamayı zorlaştırır. Mod kullandıysan bunu belirt; resmî ve değiştirilmiş kurulumları karıştırma.

Görsel ve dosya paylaşırken
Ekran görüntüsündeki kullanıcı adı, e-posta, lisans veya dosya yolu içindeki kişisel bilgileri kapat. Kimseye parola veya doğrulama kodu vermen gerekmez. Kaynağı bilinmeyen DLL, kayıt defteri dosyası ve “tek tıkla çözüm” araçlarıyla deneme yapma.

Sorun çözüldüğünde hangi adımın işe yaradığını yaz. Bu geri dönüş, aynı hatayı yaşayan bir sonraki oyuncu için konuyu işe yarar bir rehbere dönüştürür. Yüksek ağ gecikmesi ile görüntü takılmasını ayrı belirtmek de çözüm aramasını kolaylaştırır.

Alıntıla
Yanıtla

Etiketler
oyun açılmıyor, oyun çökmesi, teknik destek

Mesaj yazma kuralları